WeBuildhomes brengt architectuur terug in het straatbeeld en ziet Nederland graag vol spraakmakende straten met unieke architectuur. Duurzame woningen die zijn ontworpen door vernieuwende architecten, voor een betaalbare prijs. Wij vinden het hoog tijd om architecten hun rol terug te geven en huizenkopers echte keuzemogelijkheden te bieden. Is de woning eenmaal ontworpen en verkocht, dan verzorgt WeBuildhomes verder de ontwikkel- en bouwprocessen. Zo werken we samen aan huizen waarin mensen willen wonen en straten waarin mensen willen leven.

Breekt met de traditionele bouwketen
Omdat WeBuildHomes het traditionele ontwikkel-, ontwerp- en bouwproces volledig op zijn kop zet, maken we architectuur voor een heel breed publiek betaalbaar. Zelfs voor starters. We laten alle partijen op een compleet transparante manier met elkaar samenwerken en door middel van een nieuwe bouwketen breken met de traditionele rolverdelingen en verhoudingen. Dat levert een vloeiend en efficiënt proces op en bespaart veel kosten. Zo krijgt de consument architectuur op maat voor de prijs van een doodgewoon rijtjeshuis en Nederland gevarieerde straten.

Bewoners worden beslissers, architecten worden ondernemer
Met WeBuildHomes is stadsvernieuwing echt vernieuwend. Het is een revolutionaire nieuwe manier van huizen bouwen en huizen kopen. Niet de behoudende ontwikkelaar bepaalt welke woning waar gebouwd wordt, maar de bewoners. Huizen uit de bibliotheek die het meest in de smaak vallen bij de consument krijgen de hoogste waarderingscijfers op de website en zullen het meest worden verkocht en gebouwd. De consumentgerichtheid begint dus al op de tekentafel van de architect. Zo veranderen ‘gewone bewoners’ in betrokken beslissers, die hun eigen ideeën in hun huis, straat, wijk en stad terugvinden.

WeBuildhomes is onderdeel van Red Concepts: www.redconcepts.eu