Jij kiest, wij bouwen
Stel je eens voor dat je zelf jouw droomhuis, onder architectuur ontworpen, zou kunnen uitkiezen. Een duurzaam huis bovendien, voor een betaalbare prijs en met een lage energierekening. Kan dat? Bij WeBuildHomes wel. Wij vinden dat iedereen recht heeft op architectuur en keuzevrijheid voor de prijs van een doodgewoon rijtjeshuis. Daarom introduceren we een online bibliotheek vol unieke huizen, door verschillende architecten ontworpen. Jij kiest daaruit jouw droomhuis en wij regelen dat het gebouwd wordt, zonder zorgen. Zo snel en simpel kan het zijn.

Architectuur voor een doodgewone prijs
Gek eigenlijk dat wonen zo persoonlijk is, maar dat toch bijna alle nieuwbouwwoningen er hetzelfde uitzien. Jouw nieuwe WeBuildHomes huis is daarom onder architectuur ontworpen en toch niet duurder dan een doodgewoon rijtjes huis. Hoe kan dat? WeBuildHomes laat architecten met een ‘Legodoos’ aan onderdelen veel verschillende ontwerpen voor huizen maken. Al deze unieke ontwerpen plaatsen we in de online WeBuildHomes bibliotheek. Hieruit kies jij een huis dat past bij jouw woonwensen, smaak en budget. Wij bouwen dat huis vervolgens voor een gegarandeerd vaste en betaalbare prijs, dit omdat de kosten van de ‘Legosteentjes’ vooraf vaststaan. Zo koop jij een unieke woning voor de prijs van een doodgewoon rijtjeshuis.

Hoge kwaliteit, hoog wooncomfort
Ieder huis is dus totaal anders, maar bestaat wel uit dezelfde basisonderdelen van hoge kwaliteit. Daarnaast is het in onze huizen fijn wonen, want een WeBuildHomes huis ademt kwaliteit en comfort. Zo heb je weinig last van burengeluid omdat we tussen de huizen een ankerloze tussenspouwmuur plaatsen. Ook zorgen we voor de toevoer van frisse lucht in huis. Alle woningen hebben bovendien vloerverwarming in iedere ruimte. Dat noemen wij comfortabel leven.

In een WeBuildHomes huis woon je energiezuinig

HR++ glas, extra isolatie en drie plussen op het energielabel, welk WeBuildHomes huis je ook kiest, er hangt standaard een extra groen A label aan. Er is binnen de wettelijke labels geen verschil meer te maken in A, A+++, Energieneutraal of een Nul-op-de-meter huis. Ondanks dat je met een label A huis altijd gaat besparen, is het ons doel om te laten zien wat je gaat besparen. Daarom hebben we onze huizen extra labels gegeven, namelijk: A+++, Energieneutraal en nul-op-de-meter. Dat zit zo in elkaar:

  • Energiezuinig (A+++)*

Ieder WeBuildHomes huis is standaard uitgerust met HR++ glas en een dikke isolatielaag. De kwaliteit van de lucht wordt voortdurend gemeten en als het nodig is wordt er automatisch verse lucht aangezogen. Goed voor jou, voor het milieu en je portemonnee. Ten opzichte van bestaande (nieuw)bouw heb je namelijk al snel 70% minder energiekosten. bron: www.kiesbewustnieuwbouw.nl

  • Nog zuiniger: Energieneutraal*

Energieneutraal gaat nog een stapje verder dan energiezuinig. Zo’n huis wekt met zonne-energie genoeg energie op om bijna kosteloos warm of juist koel te zijn.

  • Het zuinigst: Nul-op-de-meter*

Onze superzuinige Nul-op-de-meter huizen zorgen voor een gemiddelde energierekening van nul euro (berekend over een periode van 10 jaar en onder bepaalde voorwaarden). De huizen zijn zo zuinig dat je er zelfs energie mee op kunt wekken. Eigenlijk geen nul, maar een plus huis dus.

* De labels kunnen individueel afwijken door onder andere de oriëntatie van de woning en invloed van omringende bebouwing.

Een duurzaam gebouwd huis
Wij werken duurzaam. Dat betekent dat we tijdens het ontwerpen en bouwen van een huis bewust bezig zijn met het milieu en de gezondheid van de toekomstige bewoners. We werken bijvoorbeeld met zoveel mogelijk milieuvriendelijke materialen en scheiden en recyclen het bouwafval. Zo dragen we bij aan duurzame woningbouw in Nederland.   

Maar 24 weken bouwtijd
Koop je een WeBuildHomes huis, dan heb je vierentwintig weken voorpret. Dat is namelijk de bouwtijd van onze huizen, mits weer- en locatiefactoren gunstig zijn. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat je kunt verhuizen. De korte bouwtijd is mogelijk omdat we een WeBuildHomes huis op de bouwplaats als een soort Mecano in elkaar zetten. Alles past precies, want we hebben het huis al eerder in een 3D computermodel opgebouwd. Door die goede ‘pasvorm’ hoef jij in de toekomst niet veel aan onderhoud te doen.

Gunstige financieringsregeling
WeBuildHomes begeleidt jou graag in het hele proces van kiezen en kopen. Als je een WeBuildHomes huis koopt bieden wij je in samenwerking met de Triodos Bank een totaal financieringsproces aan met een lagere hypotheekrente. Dat kan omdat onze huizen standaard een hoog energielabel hebben. Onze accountmanager bij Triodos Bank geeft je binnen een aantal weken uitsluitsel over je financieringsaanvraag. We verlenen je deze service graag, maar natuurlijk ben je ook vrij een financiering ergens anders af te sluiten. 

Meer bestedingsruimte
Kies je voor een WeBuildHomes huis, dan heb je meer bestedingsruimte. Dat begint al met je energierekening die bij een WeBuildHomes huis lager tot nihil is. Daarnaast ontvang je onder de Nederlandse Hypotheek Garantie (NHG) 9.000 euro extra leenruimte omdat je een duurzame woning koopt. Dan te bedenken dat je eigelijk nog eens ruim 4.000 euro bespaart, doordat je bij de aankoop van een nieuwbouwhuis geen overdrachtsbelasting en de leveringsakte betaalt. Toch maar mooi meegenomen.

Gegarandeerd gebouwd, voor een vaste prijs 
Om elk risico uit te sluiten en het zekere voor het onzekere te nemen, zijn we aangesloten bij de Woningborg Garantie- en waarborgregeling. Deze regeling beschermt jou als huizenkoper, wanneer het bouwproces door omstandigheden anders loopt dan was gepland. Wil je meer weten? Lees dan verder op de website van de Woningborg Garantie- en Waarborgregeling.

image_16