WeBuildHomes werd in 2012 in Amsterdam opgericht met het idee dat residentiële ontwikkeling en bouw een fundamentele verandering en een innovatieve aanpak nodig hadden. Het doel is om een beter ontwerp en een betere duurzaamheid te bereiken en klanten een volledige keuze te bieden bij het bepalen van hun ideale huis. Om deze doelen te bereiken, is WeBuildHomes begonnen om de basis van de ontwerp- en bouwprocessen opnieuw te definiëren. We maken gebruik van het nieuwste digitale procesbeheer in combinatie met prefab-productie om een hoge efficiëntie in de processen te garanderen. WeBuildHomes realiseert eengezinswoningen en appartementsgebouwen.

Een revolutionair woonconcept
WeBuildHomes is een revolutionair woonconcept dat huizen en straten een identiteit geeft. Hoe? Eigenlijk heel simpel: door het bieden van een online bibliotheek gevuld met onder architectuur ontworpen huizen. Architecten kunnen een ontwerp uploaden dat aan een beperkt aantal voorwaarden moet voldoen. Het ontwerp komt vervolgens terecht in de WeBuildHomes bibliotheek. Toekomstige huizenbezitters kiezen uit die bibliotheek een uniek huis dat past bij hun smaak, woonwensen en budget. Dat levert huizen op waarin mensen willen wonen en straten waarin mensen willen leven. Zo simpel kan revolutie zijn.

Jij kiest, wij bouwen
Stel je eens voor dat je zelf jouw droomhuis, onder architectuur ontworpen, zou kunnen uitkiezen. Een duurzaam huis bovendien, voor een betaalbare prijs en met een lage energierekening. Kan dat? Bij WeBuildHomes wel. Wij vinden dat iedereen recht heeft op architectuur en keuzevrijheid voor de prijs van een doodgewoon rijtjeshuis. Daarom introduceren we een online bibliotheek vol unieke huizen, door verschillende architecten ontworpen. Jij kiest daaruit jouw droomhuis en wij regelen dat het gebouwd wordt, zonder zorgen. Zo snel en simpel kan het zijn.

Architectuur voor een doodgewone prijs
Gek eigenlijk dat wonen zo persoonlijk is, maar dat toch bijna alle nieuwbouwwoningen er hetzelfde uitzien. Jouw nieuwe WeBuildHomes huis is daarom onder architectuur ontworpen en toch niet duurder dan een doodgewoon rijtjes huis. Hoe kan dat? WeBuildHomes laat architecten met een ‘Legodoos’ aan onderdelen veel verschillende ontwerpen voor huizen maken. Al deze unieke ontwerpen plaatsen we in de online WeBuildHomes bibliotheek. Hieruit kies jij een huis dat past bij jouw woonwensen, smaak en budget. Wij bouwen dat huis vervolgens voor een gegarandeerd vaste en betaalbare prijs, dit omdat de kosten van de ‘Legosteentjes’ vooraf vaststaan. Zo koop jij een unieke woning voor de prijs van een doodgewoon rijtjeshuis.